افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 8 October , 2024
2

نقد و تحلیل عاطفه غلامزاده بر شعری از مهدی بیرانوند “روژمان”

  • کد خبر : 1522
  • 24 سپتامبر 2023 - 13:39
نقد و تحلیل عاطفه غلامزاده بر شعری از مهدی بیرانوند “روژمان”
مهدی بیرانوند، شاعری‌ست موفق که با خلق کردن با زبان ساده و بی تکلف توانسته در چندین مجموعه شعر خالق آثار ماندگاری شود او با نگرش شاعرانه  درون‌مایه‌ی شعر می‌پردازد زبان شعری او بسیار روان است که با ترکیبات تازه ی به کشف و شهود شاعرانه می رسد...

گیتی امروز_ بیرانوند در اندیشه‌ی شاعرانه‌ی خود همراه با بینش ادبی بصورت آگاهانه با کلمات بازی می کند تا که در ذهن مخاطب پنجره ی تازه ی بر مفاهیم بسیار تأمل انگیز ایجاد کند او شاعری ست که مخاطب با آثار او همذات پنداری می کند چرا که تصاویری خلق می کند حاصل از احساساتی ست که بین شنونده بسیار مفهوم دار تلقی می‌شود.

در جریان اندیشه آثار او از عناصر های مختلف استفاده شده است که چینش هنرمندانه‌ی واژه ها چه در محور افقی و عمودی قابل شهود است.

همانطور که در مورد زبان شاعری بیرانوند را بیان شد. او شاعری ست که با جهان بینی بالا نتوانسته از هر زوایای با فضای سازی بکر توصیف های زیبایی خلق کند که در اشعار بار عاطفی داشته باشد که در نگرش با استفاده از تکنیک های ارزشمند ادبی چون استعاره‌ها و… شود با تخیل غافلگیرانه در پایان بندی شعر ضربه نهایی را می زند که این خود باعث شعری قوی می شود.

حالا چه در سبک و چه از نظر زبان باشد.

در مجموعه های شعری او لحن موسیقایی پیدا است و هر اثر او آهنگ شاعرانه خود را دارد

چرا که او با تسلط اندیشه شاعر جوششی است که باعث نقطه قوت آثار اوست اکثر سروده های ایشان مملو از زیبایی و احساس شاعرانه است.

روح شعری او کاملا آشکار است که علاوه بر عاطفه پشت تمام واژه های بکار رفته در اثر تلفیقی از تفکر هوشمندانه اوست بی اغراق بیرانوند شاعری ست با قدرت ذهنی بسیار بالا که تراوشات ذهنی او نقش بسزایی در آثار هنری و ادبی ایشان دارد.

مضمون آفرینی های بیرانوند در اثر به ابعاد مختلفی می توان اشاره کرد که مهم ترین آنها حول اندیشه و واقعی گرای ست و بار معنایی بالایی دارد که با مضمون های صور خیال همراه است که تأثیر گذاری در ذهن مخاطب می باشد.

آری در مجموعه آثار ایشان علاوه بر وزن و آهنگ موزون از حجم گسترده ای از معنایی متعدد سرچشمه می‌گیرد که دریچه ای تازه ای بر آثار اوست گویی اثر چون تابلوی نقاشی ست که مُهر توانمندی او می باشد.

حالا می توان گفت ذهن مخاطب را به چالش می کشاند و به شکل پنهانی به زیبایی اثر او پی بُرد چرا که او شاعری ست که واژه های انتخاب می کند که در هر واژه معنایی تأمل انگیز قرار دارد.

او بسیار ماهرانه به کلمه ها جان می‌دهد که باعث روح نوازی می شود و مخاطب ارتباط حسی زیبایی برقرار می کند.

تا در تفکر مخاطب این باشد که اثر او حرفی برای گفتن دارد.

سخن آخر: بیرانوند شاعری ست توانمند که با اتکا به تخیل شاعرانه که همراه با چاشنی اندیشه و علم خود و خلاقیت اثری ماندگار ایجاد می کند زیرا او با بهره‌گیری از جهان بینی بالا سواد شاعری کسب کرده است که همین گزینه باعث شده است او شاعر زیبا قلمی شود که اشعار او از لحاظ تکنیک های ادبی بسیار متفاوت آشکار شود.

#عاطفه_غلامزاده

“بیوگرافی مهدی بیرانوند “

مهدی بیرانوند در سال ١۳۷۳ در شهر بروجرد استان لرستان به دنیا آمد. او روزنامه نگار، شاعر، نویسنده و پژوهشگر است.

از مهدی بیرانوند کتاب‌های متعددی به چاپ رسیده که از آن جمله می‌توان به مجموعه های داستان کوتاه  «بالا و پایین شهر »، « کارناوال کلمات ».و کتاب هایی چون: اوکراین ویتنامی دیگر، مردِملی زندگی دکتر محمد مصدق.

مجموعه های شعر ” خیابان بیکاری ، کافه همیشگی “، ” من اگر ما نشوم تنهایم”، ” من زنده ام به رنج” و مجموعه شعر سیاهکل چشمانت بزودی از قلم وی منتشر خواهد شد.

مجموعه های پژوهشی ” اسب تروای رسانه” ، ” داستان موسیقی زاگرس”… اشاره کرد. وی همچنین تاکنون توانسته در جشنواره های کشوری و بین المللی نیز موفقیت های کسب نماید.

” نقدو بررسی دو اثر: ”

بازی سیاست را

در نبودن تو آموختم

تو که آن روز در ظهر بهاری رفتی

روزگار همچون موسیلینی فاشیست شد

ساعت ها همه هیتلر

لحظات همه اردوگاه های مرگ

و ثانیه ها با مَکر همه روزوِلت شدند

حال از تو می پرسم

گفته بودی از سیاست چیزی نمی دانی

اما خوب در دل من انقلاب کرده ای….

#مهدی_بیرانوند_ژورمان

شعر فوق بسیار زیبا و قوی است و ناشی از بینش شهودی شاعر است سطرهای که دارای بار مفهومی مشخصی است و کلمات یک معنا منسجم به شعر منتقل کرده است.

شعر در بطن پیام به موضوع جنگ و عشق پرداخت است در میان ساختاری شعر به تناسبی از کلمات نمایان شده است که عبارت از : بازی سیاست، موسیلینی فاشیست، اردوگاه های مرگ و… که مخاطب به شکل آشکار در ذهن خود به کشفیات جدیدی دست پیدا می کند.

حس شاعرانه در شعر فوق سرشار از زیبایی است که با ساده ترین کلمات اثر قوی به جود آمده است و این به روحیه قدرتمند شاعر اشاره دارد که چنان ماهرانه و هوشمندانه عشق و جنگ را به تصویر کشانده است.

‌من از

شَر دلتنگی هایت

به خواب پناه می برم

شاید شبی تُ را در خواب ملاقات کنم …

#مهدی_بیرانوند_روژمان

در این شعر کوتاه نگرش شاعر به طوری است از هیجانات و احساسات ناگهانی اثری زیبا و دلنشین خلق کرده است علی رغم ظاهر کوچکش حس شاعر واقعا ستودنی است چرا که شعر در فرآیند اندوه سروده شده است و به وضوع عشق را به چالش کشانده است.

لینک کوتاه : https://www.gitiemrooz.ir/?p=1522

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.