گیتی امروز_ علی نجاتی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید در حاشیه این نشست با اشاره به اقدامات برای احیای تالاب کافتر ضمن ارائه گزارشی از روند جلسات احیا و رفع موانع آبگیری تالاب به یک سری نکات تکمیلی برای اجرای هرچه بهتر طرح مزبور پرداخت.
نجاتی با بیان اینکه خاکریز های کشاورزی در مسیر رودخانه احیاگر تالاب کافتر باید مدیریت شوند از مسوولان جهاد کشاورزی و بهره برداران کشاورزی خواست تا در این زمینه مشارکت و همکاری داشته باشند.
وی، تالاب کافتر را یکی از تالاب های مهم و تاثیر گذار در طراوت هوای شهرستان و حفظ زیست بوم دانست و گفت: ارزش تالابها چندین برابر تولیدات کشاورزی است. یک تالاب به راحتی میتواند به کانون گردوخاک تبدیل شود، همانطور که در چند سال گذشته نمونه آن در این شهرستان مشاهده شد.
نجاتی افزود: یکی دیگر از پیامد خشکی تالابها که در خشکی بسیاری از تالاب های کشور مشاهده شده است به مهاجرت شهروندان و روستاییان برمیگردد. خشکی تالاب ها انگیزه جوامع محلی برای سکونت در روستاها را از بین می برد.
سیدضیا شریفی دبیر انجمن اندیشه نیکان طبیعت زاگرس شهرستان اقلید و مجری طرح معیشت جایگزین در حوزه تالاب کافتر هم در ادامه افزود: در این کارگاه که با حضور دانش آموزان علاقمند برگزار شد و رنگ و بوی دیگری داشت، در ابتدا به معرفی نوع کارگاه و اهداف پیش رو اشاره شد .
شریفی هم چنین با یادآوری کاهش شدید منابع آبی در تالاب کافتر و منابع آبی پیرامون آن یکی از اهداف طرح را کمک به کاهش فشار بر منابع آبی عنوان کرد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست بر بازمصرف مواد دور ریز و استفاده مجدد از آنها تاکید کرد.
در حاشیه این کارگاه همچنین در خصوص آب خاکستری و آب پنهان بازیافت و تفکیک زباله نیز نکاتی ارائه شد.
شریفی هم چنین بر اطلاع رسانی و دعوت جوامع محلی و تشویق بر حضور در جلسات آموزشی تاکید فراوان کرد.