گیتی امروز_ حجت اله مرادی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به نصب و راه اندازی این تعداد آبگرمکن خورشیدی در بین خانوارهای محروم مناطق جنگلی کوهستانی و صعب العبور استان گفت: این اقدام توسط اداره کل منابع طبیعی استان و در راستای پیشگیری از قطع درختان جنگلی و نیز ارتقاء ضریب حفاظتی عرصههای جنگلی انجام شده است.
وی افزود: از این تعداد ۱۷ آبگرمکن در سال جاری و در مناطق روستایی شهرستانهای مرودشت، ممسنی و رستم نصب و راه اندازی شده است.
مرادی تصریح کرد: اعتبارات اختصاص یافته برای تهیه این تعداد آبگرمکن از محل اعتبارات ماده ۱۷(بازسازی معادن) و نیز طرح صیانت ازجنگلهای زاگرس هزینه شده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس تصریح کرد: این اقدام با همکاری و حمایت سازمان جنگلها و مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان و باهدف جلوگیری از قطع و بوته کنی بی رویه درختان و تخریب جنگل ها و پوشش گیاهی در ارتفاعات و نیز ترویج فرهنگ منابع طبیعی به عموم مردم بخصوص بهره برداران عرصه های منابع طبیعی انجام شده است.
وی هزینه هر آبگرمکن خورشیدی را۱۶۰میلیون ریال عنوان کرد و گفت: توزیع این آبگرمکن ها کاملا رایگان است و هزینه ای از متقاضیان دریافت نمی شود.
مرادی با اشاره به اینکه نصب آبگرمکن های خورشیدی بخشی از نیاز جنگل نشینان در استفاده از چوب و هیزم را کاهش می دهد اظهار امیدواری کرد: با نصب این آبگرمکن ها در این مناطق و استفاده از فن آوری های نو، ضمن جلوگیری از قطع درختان، الگوی مصرف سوخت جنگل نشینان نیز تغییر می یابد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به مزیت نصب این نوع آبگرمکن ها در مناطق مختلف گفت: کارکرد این نوع آبگرمکن ها بدون نیاز به هیزم، نفت و گاز طبیعی بوده و در صورت ابری بودن هوا علاوه بر ذخیره انرژی قابلیت اتصال به شبکه برق سراسری را دارد.
وی با بیان اینکه جنگلهای زاگرس از زمان و زاویه تابش خورشیدی بسیار مناسبی برخوردار است اظهار داشت: با نصب این آبگرمکن ها علاوه بر تولید انرژی پاک، ارزان قیمت و خدادادی آلودگی های هوای ناشی از سوخت نیز کاهش خواهد یافت.
مرادی با اشاره به همکاری ها و استقبال بیشتر مردم و مسئولان در این خصوص گفت: با فرهنگسازی انجام شده در این راستا شاهد حفاظت و جلوگیری از تخریب و صدمه رساندن به عرصه های جنگلی خواهیم بود.
لازم به ذکر است: مساحت جنگلهای فارس ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار و دارای گونه های غالب بنه، بادام، ارس، ارژن، تنگرس، کیکم و انجیر می باشد.