گیتی امروز_ صدیقه مویدی اظهار کرد: برداشت دو مرحله ای گیاه دارویی خرفه در بیضاء از اواخر مهر ماه آغاز شد و تا دهه دوم آبان ماه ادامه داشت.
مویدی با بیان اینکه متوسط عملکرد خرفه در این شهرستان ۹۰۰ کیلو گرم در هکتار است تصریح کرد: با اجرای سیستم های آبیاری نوین، مرغوبیت خاک و تغذیه مناسب تا ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار نیز قابل افزایش است.
این مقام مسئول اشتغال زایی فصلی، ارزش اقتصادی محصول، نداشتن آفت و بیماری خاص، کشت و کار آسان و مشتری پسند بودن را از مزایای کشت این گیاه اعلام کرد.
مویدی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به این گیاه بومی داده است افزود: علاوه بر تازه خوری بصورت سبزی و یا پخته شده همراه با سالاد و سوپ به صورت خام و از تخم آن برای تزئین در شیرین پزی، طعم دار کردن ترشی و طب سنتی استفاده میشود.
به گفته وی؛ خرفه به دلیل اثرات دارویی در اختلالات عصبی، دیابت، سرطان، بهبود زخم، عفونت های میکروبی، بیماری های کبدی و به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب مورد توجه قرار میگیرد.